Force Galaxie's Blue Thunder "Addox"


Ras: Australian Shepherd
Kön: Hane
Född: 2009-03-31
Färg: Svart trefärgad
Svans: 1/3
Ögon: U.a. som valp
HD: Grad A
ED: Ua (0)
MH: Godkänt MH med 1:a på skott


 


 


Addox föddes som valp nummer fyra i en kull på 5 hanar och 2 tikar hos Kennel Force Galaxie i Lerum utanför Göteborg. Som valp var han väldigt framåt och självständig, vilket sitter i än idag. Han var en av de tre valpar uppfödaren kallade för "Huliganerna", mycket på grund av sin självsäkerhet och sitt driv för att utforska nya saker. "Sova kan man göra i graven" verkade vara hans motto.

Addox är otroligt snäll och trygg i sig själv, och går att lita på i alla lägen. Han fungerar bra tillsammans med andra hundar, stora som små, lugna eller energiska. Addox älskar barn och leker gärna med dem som är stora nog för det. För mindre barn lägger han sig ner och låter de klappa och gosa med honom. Dessutom tar han gärna chansen att pussas så fort han får lov till det!
Han har även en busig sida och testar gladeligen gränser. Det gäller att tänka ett steg längre hela tiden då Addox är en väldigt smart hund som snappar upp minsta lilla signal blixtsnabbt. Både på gott och ont!

Tanken är att Addox ska tränas och tävlas i agility, lydnad, bruks (spår) och viltspår. Addox har även testat på att valla får och ankor och visade såväl stort intresse som fin djurkänsla. Vallningen är något som jag hoppas på att kunna jobba vidare med, så det vore kul att hitta någon med invallade får i närheten.

När Addox var 9 månader bröt han tråkigt nog benet. Han tvingades genomgå två operationer och tre månader i absolut vila. Men "What doesn't kill you makes you stronger" som man brukar säga. Addox är ett levande bevis på det. Han är idag helt frisk från sin skada! 


RSS 2.0